Unul dintre aperitivele noastre
cu brânzeturi italiene, adunat și montat ca și gustare pentru degustare de vin.
Trei brânzeturi italiene
înveșmântate în costum potrivit vârstei și sufletului fiecăreia. Gorgonzola in
haine verzi și parfumate de zucchini, topite ușor în dogoarea cuptorului.
Mici ființe sferice de mozzarella
puse pe băț alături de prietenii ei buni, busuiocul proaspăt și roșiile cherry.
Stropite cu ulei bun de măsline ca să-și amintească de casă.
Pecorino adormit într-o spumă de
unt, cu o pernuță minusculă din vârf verde de usturoi sub cap. Acoperit cu
transparențe de castravete proaspăt, se liniștește, taman în farfuria
dumneavoastră după lunga zi de vară.
...................................................................
Pentru cititorii noștri:
Coșulete de zucchini sau
dovlecel.
Curățați parțial de coajă
dovlecei drepți și nu foarte groși. Tăiați-i în turnulețe de 5 cm înălțime.
Scobiți, dar nu până la capăt fiecare bucată. Umpleti adânciturile cu gorgonzola
sfărâmată. Eventual adăugați un strop de unt în fiecare cuib. Dați-i cuptorului
încins la 200 de grade pentru 25-30 de minute.
Mozzareline înțepate.
Tăiați roșiile cherry în două. Înfigeți
o jumătate în scobitoare prin locul de la codița roșiei. Introduceți frunza de
busuioc. Înfigeți și cealaltă jumătate, așa încât să obțineți o roșioară întreagă
cu o frunză de busuioc la mijloc. În celălalt capăt al scobitorii, introduceți
mica sferă de mozzarela, ciliegina se numește în această formă și dimensiune. Presărați
roșia cu sare iar cilieginei picurați-i în suflet un strop de ulei de măsline.
Crema de
pecorino.
Frecați 100 de grame de unt la
temperatura camerei până capătă o consistență de cremă. Adăugați pecorino ras
pe razătoarea mare sau cea fină. Amestecați bine. Îndepărtați cu ajutorul cuțitului
coaja de pe felia de pâine toast. Tăiați pe diagonală. Fiecare triunghi tăiat și
el în două, în așa fel încat să obțineți 4 triunghiuri. Tamponați ușor cu un cățel
de usturoi proaspăt tăiat. Așezați crema de pecorino și decorați cu o felie de
castravete fără coajă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu