marți, 7 iulie 2015

Cosulete de zucchini, mozzareline intepate si crema de pecorino

Unul dintre aperitivele noastre cu brânzeturi italiene, adunat și montat ca  și gustare pentru degustare de vin.
Trei brânzeturi italiene înveșmântate în costum potrivit vârstei și sufletului fiecăreia. Gorgonzola in haine verzi și parfumate de zucchini, topite ușor în dogoarea cuptorului.
Mici ființe sferice de mozzarella puse pe băț alături de prietenii ei buni, busuiocul proaspăt și roșiile cherry. Stropite cu ulei bun de măsline ca să-și amintească de casă.
Pecorino adormit într-o spumă de unt, cu o pernuță minusculă din vârf verde de usturoi sub cap. Acoperit cu transparențe de castravete proaspăt, se liniștește, taman în farfuria dumneavoastră după lunga zi de vară.
...................................................................
Pentru cititorii noștri:
Coșulete de zucchini sau dovlecel.
Curățați parțial de coajă dovlecei drepți și nu foarte groși. Tăiați-i în turnulețe de 5 cm înălțime. Scobiți, dar nu până la capăt fiecare bucată. Umpleti adânciturile cu gorgonzola sfărâmată. Eventual adăugați un strop de unt în fiecare cuib. Dați-i cuptorului încins la 200 de grade pentru 25-30 de minute.
Mozzareline înțepate.
Tăiați roșiile cherry în două. Înfigeți o jumătate în scobitoare prin locul de la codița roșiei. Introduceți frunza de busuioc. Înfigeți și cealaltă jumătate, așa încât să obțineți o roșioară întreagă cu o frunză de busuioc la mijloc. În celălalt capăt al scobitorii, introduceți mica sferă de mozzarela, ciliegina se numește în această formă și dimensiune. Presărați roșia cu sare iar cilieginei picurați-i în suflet un strop de ulei de măsline.
Crema de pecorino.          

Frecați 100 de grame de unt la temperatura camerei până capătă o consistență de cremă. Adăugați pecorino ras pe razătoarea mare sau cea fină. Amestecați bine. Îndepărtați cu ajutorul cuțitului coaja de pe felia de pâine toast. Tăiați pe diagonală. Fiecare triunghi tăiat și el în două, în așa fel încat să obțineți 4 triunghiuri. Tamponați ușor cu un cățel de usturoi proaspăt tăiat. Așezați crema de pecorino și decorați cu o felie de castravete fără coajă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu