Fotografii și texte realizate de noi pentru lansarea evenimentului
Gătit în bucătăria localului dumneavoastră
În fierbintele verii, ne-am gândit
să vă învârtim într-un joc de arome vii și curate. Un strop de prospețime pe
malul mării, un vis indian încins de senzații și condimente exotice, la sfârșit
un desert de livadă franceză.
FULGI DE SOMON ÎN GRĂDINĂ
E o vacanță la mare salata asta.
Râde în soare cu hohote de arome proaspete de roșii, castravete și lămâie.
Moțăie pe boabe bronzate de fasole, zărind printre gene semiînchise splendoarea
marină a somonului. Din când în când o arde scurt, pe pielea verde de salată,
raza de soare a ardeiului iute. Se zbate lent, dansând între dulceața cepei
roșii și noblețea amăruie a andivei.
PIU-PIU TIKKA MASSALA
Lăsăm bucățele fragede de pui la
marinat în iaurt aromat cu lămâie, cuișoare, Garram Massala și alte dichisuri
secrete. Le frigem și le dăm unui sos unduitor cu
miros de coriandru și
condimente exotice, alintat cu lapte de cocos și iuțeli bine drămuite. Îl
servim cu orez brun, plin de gust și bogat în cele bune.
În 2001, Ministrul Afacerilor
Externe din Marea Britanie, Robin Cook declara: „Puiul Tikka Massala poate fi
socotit una dintre mâncărurile naționale britanice, nu doar pentru că este cel
mai popular, dar mai ales pentru faptul că demonstrează modul în care Britania
adoptă și adaptează influențele din afară.” – Wikipedia
K-ISE CU SIROP DE VIN ALB ȘI FRIȘCĂ
ALA-BALA
Luăm caise din Piața 700 și le
despărțim în emisfere. Le fierbem în vin dulce, aromat cu un vreasc de scorțișoară
și un condiment secret. Reducem siropul și le servim strălucitoare lângă un moț
generos de frișcă bătută la umbră de mascarpone într-o livadă de portocali.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu