joi, 2 iulie 2015

Tres Leches de Coco

Un dulce de casă mexicană, pitită sub 5 palmieri și un cocotier. Facem o prăjitură cu ouă bătute și unt topit, aromată cu vanilie și lămâie verde, pe care o însiropăm cu lapte de cocos și smântână dulce. O servim cuminte, la finalul zilei, ca pe un sărut de noapte bună, cu fructe proaspete si un strop de frișcă.
Aveți nevoie de:
-          250 de grame făină
-          200 de grame zahăr
-          5 ouă
-          100 de grame de unt
-          1 esență de vanilie
-          1 pachețel praf de copt
-          răzătura de la o lămâie verde
iar pentru siropul Tres Leches vă recomand:
-          o conservă lapte condensat – are aprox. 400 de grame
-          o conservă lapte de cocos
-          300 ml smântână dulce de frișcă
Amestecați untul înmuiat la temperatura
camerei, cu zahărul. Frecați bine până dispar în cea mai mare parte cristalele de zahăr. Adăugați gălbenușurile celor 5 ouă și amestecați în continuare până la omogenizare. Bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Până la acest punct, puteți folosi mixerul. Puneți alternând câte două linguri din făina amestecată cu praful de copt și câte două linguri din spuma de albușuri, în compoziția cu unt și gălbenușuri. Adăugați răzătura de lămâie și esența de vanilie. Amestecați cu o spatulă, lejer, până la deplina încorporare.
Puneți compoziția într-o tavă medie, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Dați la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute.
Pentru sirop, amestecați bine cele trei tipuri de lapte.
Când blatul s-a răcit complet, înțepați-l cu furculița pe toată suprafața și turnați siropul de lapte. Lăsați la frigider câteva ore, până la absorbția deplină a lichidului.
Vă recomandăm să o serviți cu frișcă proaspăt bătută și bucățele de fructe de sezon.

Se mănâncă în grădină, însoțită de un ceai de mușetel, sau în pat, noaptea, pe furiș, în fața televizorului.  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu