duminică, 26 iulie 2015

O salata cu povesteExistă o lume secretă de arome, o grădină fabuloasă, mereu proaspătă și plină de viață. Se ascunde de privirea lumii învăluită tocmai în ceața realității, e metafizică și are darul magic de a se schimba după cum visează fiecare, mai priceput ori doar pofticios. În crăpătura realității imediate a lăsat să se zărească două, trei locuri în care niște bunici de la țară au amestecat după gândul lor simplu niște roșii cu ardei și castraveți, câteva frunze de salată cu ceapă verde și mărar, dar Doamne, eu, Constantin de Bucătarie, dacă aș avea timp și mai ales răbdare să vă povestesc cât de vastă e de fapt această grădină, v-ați așeza pe tăvile de cuptor și ați abandona îndelunga sfântă flacără pentru vremuri atât de lungi încât degetele voastre înmuiate în sirop de rodii ar deveni una cu acest tărâm.
Să vă zic dintr-un colț în care am aprins focul doar ca să fierb o cană de paste cărnoase.
Le-am amestecat cu 3 roșii tăiate la întâmplare, 2 castraveți tăiați pe lung și scobiți de semințe cu lingurița, pe urmă tocați în semilune verzi, o cutie mică de fasole fiartă, jumătate de ceapă executată în stil Julienne, bucățele de brânză feta sfărâmate cu degetele și o legătură de pătrunjel tocată ca din întamplare.
Le-am aurit cu ulei de măsline adevărat
și cu zeama solară a unei jumătăți de lămâie, am presărat fulgi de sare de mare și am măcinat pe loc piper.
Luați, gustați, râdeți, alintați-vă cu beri reci aromate cu lămâi verzi. E vară prieteni, culegeți roadele lumii și bucurați-vă de ele.

Winter is coming!

Un comentariu:

  1. Stimate domn, presupun ca daca ati scrie cum se ia o aspirina taiata in doua cu apa, s-ar gasi multi amatori sa purceda grabnic la o face.

    RăspundețiȘtergere