
Radeţi pe ochiurile mari doi
dovlecei potriviţi ca mărime. Stoarceţi-i cât de bine puteţi.
Bateţi un ou mai mărişor, săraţi-l, piperaţi-l şi amestecaţi în el o mână
generoasă de frunze de mentă proaspată, tocată mărunt. Adăugaţi dovleceii raşi,
un castronel de
parmezan ras sau altă brânză maturată şi 150 de grame de făină.
Formaţi bile de mărimea unei perişoare şi aşezaţi-le pe un fund presărat
generos cu făină. Daţi făină şi pe deasupra şi prăjiţi fără să înghesuiţi, în
baie de ulei încins. Scoateţi la scurs pe şerveţele.
Pentru sosul de iaurt zdrobiţi fin 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt un
ardei iute mic şi 3-4 frunze de mentă. Săraţi şi amestecaţi, turnând o cutie de
iaurt grecesc puţin câte puţin.
Aşezaţi chifteluţele pe un platou şi stropiţi generos cu iaurt.
Eu zic că e un “la revedere” frumos.
Pa vară, te iubim!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu