Există
persoane, și mă număr printre ele, care preferă măslinele fără sâmburi, atât în
salată, cât și la pizza sau într-o mâncare cu tentă mediteraneană. Pe de altă
parte, am o mică alergie estetică la măslinele fără sâmburi din comerț. Tubulețele
alea negre, cu gaură nu mă inspiră nicicum și nu-mi place aspectul lor în mâncărurile
mele.
Dacă vă numărați
printre cei ca mine, iată o metodă menită să vă ușureze “dezosarea” acestui
ingredient magic.
Așezați măslinele
pe un fund de lemn și apăsați cât se poate de tare cu un alt fund asemănător. Sâmburele
va ieși extrem de ușor.
Metoda se
pretează la măslinele mari sau la cele stafidite. Pentru cele mai mici, puteți
utiliza un aparat manual de scos sâmburi de cireșe sau vișine.
Daca vă e
deja foarte poftă, încercați un sandwich cu mozzarella ruptă în fâșii, așezată
pe secțiuni de roșii bine coapte, între două felii de pâine prăjită, unsă cu
ulei de măsline și frecată cu două frunze de busuioc. Strecurați printre ele câteva
măsline fără sâmburi. Nu uitați un strop de piper proaspăt măcinat!
Servus,
dragilor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu