joi, 26 martie 2015

Tacos de post

Așa cum v-am promis, vă prezentăm astăzi a doua rețetă de post creată de noi pentru musafirii și cititorii noștri. Este vorba despre niște bastonașe de vânătă, fripte sau prăjite într-un strop de ulei, răvășite alături de o salsă de roșii proaspete cu pătrunjel și câteva cubulețe de castraveți murați pe o lipie îmbătată cu un sos de usturoi și suc de roșii.
Ingrediente:

- 1 vânătă
- 2 roșii
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 castravete mare, murat
- 5-6 căței de usturoi
- 1 păhărel cu pastă bună de roșii
- ulei, sare, piper

Vânăta se curăță de coajă, se taie felii pe lungime apoi bastonașe nu foarte subțiri. Se sărează și se perpelește în ulei încins bine. Nu puneți multe dintr-o dată, pentru că totul se va fleșcăi. Mai bine, prăjiți două rânduri. 
Pentru salsa, tăiați roșiile cuburi mici și amestecați-le cu pătrunjelul tocat, dregeți de sare și piper. Dacă aveți un blender este mult mai simplu. Puneți toate ingredientele la un loc, dar aveți grijă să nu tocați excesiv. 
Tăiați și castravetele murat tot în cubulețe.
Zdrobiți cățeii de usturoi într-un castronel. Puneți sare și adăugați puțin ulei. Frecați energic ca la maioneză. Repetați de 2-3 ori stropul de ulei și amestecarea, dupa care adăugați păhărelul cu pastă sau suc de roșii.
Ungeți lipia cu sos de usturoi, adăugați vânăta, salsa, castraveți după gust. Rulați și minunați-vă.
Cine e mai pofticios poate adăuga și o lingură cu maioneză de post.
E consistentă de la vânăta îndulcită și aromată prin prăjire, proaspătă de roșii și pătrunjel, zemoasă din stropul de castravete murat și cu gust de casă și bine de la sosul de usturoi și pastă de roșii. E de făcut într-o sâmbătă de post, când cumințenia creștină cere sacrificii, dar trupul cere o modestă dar cinstită masă.
Post cu folos, vă dorim!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu