luni, 30 martie 2015

Tocinei cu barabule americane

Ingrediente:
-       2-3 cartofi dulci rași
-       1 ceapă rasă sau 2 fire de ceapă verde tăiate rondele fine
-       1 tulpină de țelină tăiată fin,
-       2 ouă
-       jumătate de cană de făină
-       1 linguriță de fulgi sau pastă de ardei iute
-       1 linguriță de
ghimbir ras
-        sare, piper.
Barabulele americane se rad, eu prefer pe răzătoarea mare. Deși în varianta asta
par mai greu de manevrat, au un aer mai rustic, mai funky, mai îmbietor. Dacă puneți mâna pe niște ceapă verde, tăiați-o rondele fine, dacă nu, tocați sau radeți, după pricepere, o ceapă uscată. La fel procedați cu tulpina de țelină. Amestecați-le!
Puneți peste ele două ouă sparte și cât de cât, fără coajă, jumătate de cană de făină, ardei iute după gust, dar încercați totuși să exagerați un pic, le dă viață, ghimbirul ras, sare și piper.
Amestecați ingredientele cu mâna, cu lingura, cu robotul, cu soțul, cu un bec de 100, cu orice numai faceți-o bine.
Formați chiftele plate, nu foarte mari și mai ales nu foarte groase.
Prăjiți-le în ulei pe ambele părți și nu vă fie teamă dacă par că se ard un pic, e vina amidonului.
Se giugiulesc cel mai bine cu iaurt grecesc cu mentă.
*Iaurt grecesc cu mentă: se cumpără iaurt grecesc și se amestecă cu frunze tocate de mentă, se găsesc la market. Nu încercați cu mentosan sau bomboane mentolate în lipsa frunzelor, mai bine, în lipsă, înlocuiți cu răzătură de lămâie.
E aperitiv pentru o masă cu musafiri sau cină rapidă și aromată pentru doi. Tulpina de țelină și piperul îi dau aroma, cartoful american și ceapa îi dau dulceață, ardeiul iute și ghimbirul o scot din plictiseală iar tăvăleala de iaurt cremos și aromat o liniștesc și-i flutură o briză exotică pe sub nări.

Merită încercate într-o seară. Plâng ca proastele după un pahar de bere rece. Când îl primesc devin simpatice și apetisante, așa plânse și cu marginile în dezordine.



Un comentariu: