Când începi să zgândări borcanele de murături
de acum un an și cauți să încerci realizările conservatoare de anul acesta, îți
vin idei.
Pentru nu mai puțin de 4 (patru) astfel de
balsamuri pentru suflet în toamnă, cumperi:
Carne bună tocată de 4 lei.
Restul găsești prin gospodărie:
-
2
lingurițe de dulceață de ardei iute
-
1
linguriță de boia afumată
-
1
linguriță de sare
-
1
linguriță de piper zdrobit, nu măcinat
-
muștar
dulce – eu am folosit muștar bavarez și muștar cu miere
-
6
bucăți de gogoșar murat
-
2
lingurițe de maioneză
Frămânți carnea foarte bine
cu sare, piper,
boia afumată, dulceață
de ardei iute. O lași sau nu la odihnă în frigider.
Formezi chiftele plate și lungi, de forma
feliei de pită strămoșească. Le frigi în foarte puțin ulei pe ambele părți până
capătă culoare și mici arsuri de la zahărul din dulceață.
Iei două felii de pâine bună, bună și le încălzești
în toaster, pe grătar, în cratița în care ai fript carnea, după gust.
Pe una întinzi muștar, pe cealaltă, maioneză în
strat subțire, numai de chi-chi. Așezi sferturile de gogoșar murat pe una, cărniță
aromată pe cealaltă și le unești. Tai sau nu pe mijloc și servești la meci, la
film, la prânz, la iarbă verde, la bistro, la criza de amoc sau la pretendent.
Numele l-am ales în amintirea întrebării pe
care mi-o punea Gabi, vecinul meu de la Galați, pe vremea când aveam cu 32 de
ani mai puțin ca acum și apărea numărul nou din Cutezătorii: “Ai citit “Ci pot
faci douâ mâini dibaci”? El o spunea într-un singur cuvânt, eu despart în
silabe cu mâna sub bărbie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu