-
2-3
cartofi dulci rași
-
1 ceapă
rasă sau 2 fire de ceapă verde tăiate rondele fine
-
1 tulpină
de țelină tăiată fin,
-
2 ouă
-
jumătate
de cană de făină
-
1 linguriță
de fulgi sau pastă de ardei iute
-
sare, piper.
Barabulele
americane se rad, eu prefer pe răzătoarea mare. Deși în varianta asta
par mai greu de manevrat, au un aer mai rustic, mai funky, mai îmbietor. Dacă puneți mâna pe niște ceapă verde, tăiați-o rondele fine, dacă nu, tocați sau radeți, după pricepere, o ceapă uscată. La fel procedați cu tulpina de țelină. Amestecați-le!
par mai greu de manevrat, au un aer mai rustic, mai funky, mai îmbietor. Dacă puneți mâna pe niște ceapă verde, tăiați-o rondele fine, dacă nu, tocați sau radeți, după pricepere, o ceapă uscată. La fel procedați cu tulpina de țelină. Amestecați-le!
Puneți
peste ele două ouă sparte și cât de cât, fără coajă, jumătate de cană de făină,
ardei iute după gust, dar încercați totuși să exagerați un pic, le dă viață,
ghimbirul ras, sare și piper.
Amestecați
ingredientele cu mâna, cu lingura, cu robotul, cu soțul, cu un bec de 100, cu
orice numai faceți-o bine.
Prăjiți-le
în ulei pe ambele părți și nu vă fie teamă dacă par că se ard un pic, e vina
amidonului.
Se
giugiulesc cel mai bine cu iaurt grecesc cu mentă.
*Iaurt
grecesc cu mentă: se cumpără iaurt grecesc și se amestecă cu frunze tocate de
mentă, se găsesc la market. Nu încercați cu mentosan sau bomboane mentolate în
lipsa frunzelor, mai bine, în lipsă, înlocuiți cu răzătură de lămâie.
E aperitiv pentru o masă cu musafiri sau cină rapidă și
aromată pentru doi. Tulpina de țelină și piperul îi dau aroma, cartoful
american și ceapa îi dau dulceață, ardeiul iute și ghimbirul o scot din
plictiseală iar tăvăleala de iaurt cremos și aromat o liniștesc și-i flutură o
briză exotică pe sub nări.
Merită încercate într-o seară. Plâng ca proastele după un
pahar de bere rece. Când îl primesc devin simpatice și apetisante, așa plânse și
cu marginile în dezordine.
Super! Cunosc o varianta asemanatoare dr se numeste hremzly :)
RăspundețiȘtergere